MOBDER
Quality Turkish Furniture
İstanbul Sanayi Odası 14. Sanayi Kongresi

HABERLER
• Mobder Haberler
• Fuarlar
• Üyelerden Haberler
• Toplantılarımız
• Ödüllerimiz
 


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, seksenlerin sonunda iki kutuplu dünya düzeninin sona ermesinden, 2008’deki küresel ekonomik krize kadar hep beraber uzun sürmüş çarpık bir küreselleşme sürecini dünyada yaşadıklarını söyledi. Finansın öne çıktığı, üretimin geri plana itildiği bu dönemde küreselciliğin yükselen değer olurken yerelliğin veya yerliliğin ise bir kenara itilen kavramlar olarak itibarsızlaştırıldığını ve adeta unutturulduğunu belirten Bahçıvan, bugün artık üretimin dünya genelinde ve Türkiye’de yeniden önemsenmeye başladığı bir süreçte olduklarını anlattı. Bahçıvan, gölgesinde “yerelin” ve “yerliliğin” pek yeşeremediği globalizmin sorgulandığını vurguladı.

İstanbul Sanayi Odası olarak üretime dayalı ekonomiye önem verirken, çalışmalarını ve projelerini; Türkiye’nin güçlü bir endüstri ülkesi olması hedefiyle yürüttüklerini dile getiren Bahçıvan, bu çalışmalar kapsamında, “Yerlisi varken, neden ithal edelim?” diyerek, yerli üretimi ve yerli ürün kullanımını desteklemenin en öncelikli hedefleri arasında yer aldığını kaydetti.

Dr. Şeref Oğuz'un moderatörlüğünü yaptığı panelde ise;  Küresel Rekabette İthal Fanatizmi ve Yerel Fetişizm konuşuldu. Konuşmacılar: Mustafa Küçük (LC Waikiki), Dr. Pınar Artıran (Bilgi Üniversitesi), Bekir Ağırdır (Konda Araştırma), Güven İslamoğlu (CNN Türk).
Kongreye Genel Sekreterimiz Nesim Tüzmen katıldı.

Tarih: 2.05.2019


BİZE ULAŞIN
Tophanelioğlu Caddesi Petek Sitesi No: 60/4 Altunizade - Üsküdar İSTANBUL

T: +90 216 327 37 76
F: +90 216 327 78 09
E: info@mobder.org.tr
SOSYAL MEDYA
Tüm Hakları Saklıdır 2017 MOBDER | MAP